В какво състояние са тунелите, включително по най-новата ни така наречена

...
В какво състояние са тунелите, включително по най-новата ни така наречена
Коментари Харесай

Вместо тунел по магистрала Струма - блато

В какво положение са тунелите, включително по най-новата ни по този начин наречена автомагистрала - " Струма ". Така наречена, тъй като около злополуката с изгорелите македонски жители, а и по-късно от данните, изнесени от служебното държавно управление, се откри, че тя в никакъв случай не е била автомагистрала - нито покрива критериите, нито в миналото е призната от комисия като такава...

За положението на тунел " Мало Бучино " през днешния ден описа пред Нова тв Диана Русинова от неправителствения Европейски център за транспортни политики.

" Виждате заблатяването в канавката, която в никакъв случай не е почиствана, виждате върху каква тиня газим. Тук би трябвало да има маркировка, този знак би трябвало да е зелен, не може да е наследник, другият откъм гърба не би трябвало да го има. Тунелът не е чистен в никакъв случай. Има изгнили канални мрежи на кабелите, а виждате и по какъв начин са прекарани самите кабели.
 Тунелът по най-новата ни " автомагистрала " е захранен с ток ето по този начин - кабелът е прокаран в най-обикновена гофра и си стои навън.
Осветлението не дава отговор на минималните условия.

Трябва да има противопожарни табла и спешно осветяване. Тук не се вижда спешно осветяване, таблата са разрушени ", изброи експертката.

Тя разясни, че съгласно евродирективите всяка година сме длъжни да порверяваме тунелите по европейските пътища. 

Осветлението, особено замерено от екипа на ЕЦТП, не дава отговор и на минималните условия, споделя инж. Русинова. Тя показва, че вътре в оборудването би трябвало да има т. нар котешки очи - само че те въобще не са тези, които би трябвало да са на скоростен път.

От пясъчни, солни и всякакви други наноси през годините вътре маркировка изобщо не се вижда. Според експертката един тунел би трябвало да може да се измие за най-много два часа. Това, както и разчистване на канавката, би трябвало да са дребни разноски.

Тя счита, че тунелът е почнал последователно към този момент да се унищожава.
10 млн. евро на километър и малко история:
" Тунел " Мало Бучино " е един от трите по тогавашната така наречен автомагистрала " Люлин " - която след това е закрита като разбиране, защото се влива като част от Автомагистрала " Струма ". Става въпрос за 19 км сред София и Перник, които са " двулентов авто път с спомагателна спешна лента и разграничителна линия ".

Общата стойност на плана за построяването на автомагистралата е 185 млн. евро, като от тях 135 млн. евро са безплатна помощ по програма ИСПА. Високата цена на пътя се изяснява с прекосяването му през кръстосан терен, което изисква голям брой мостове и тунели, както и с покриването на избрани еко- и шумоизолационни условия, четем.
 Противопожарните табла са наложителен атрибут, с цел да има тунел.

тази заран сподели и екип проверяващи на ИА " Автомобилна администрация "  - някогашната ДАИ, който стопира тирове един след различен. Но нито бусът им е ориентиран с предницата към проверявания - с цел да снима камерата, а и предходният водач пет пъти влизал и излизал в кабината при ДАИ-аджиите.

Защо ли, в действителност?... 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР